Business modelling

Business modelling

Alex Osterwalder beschrijft een business model als:

'de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt'

Wat zijn de voordelen van business model ontwerp en -innovatie?

  • met verschillende visualisatietools beschrijven, analyseren en bewerken we eender welke organisatie, concurrent of onderneming;
  • we spreken in een gemeenschappelijke taal;
  • samenwerking leidt tot een nieuw strategisch alternatief;
  • het levert de blauwdruk voor jouw te implementeren strategie.

Welke tools gebruiken we tijdens onze workshop?

Aan de hand van diverse visualisatietools vergaren we informatie en inzichten. Basistools zijn het Business Model Canvas om waarde voor je business te creëren, en het Waarde Propositie Canvas om waarde voor je klant te creëren.

Ontwerp, test en lever wat klanten willen

Wil je als (pre-)starter een persoonlijk en onafhankelijk klankbord bij het uitwerken of uitschrijven van je ondernemingsplan? Is absoluut mogelijk.

Ben je een meer ervaren ondernemer en op zoek naar meer focus en inspiratie? Wat wordt jouw nieuwe en verbeterde claim? Vind jezelf opnieuw uit, experimenteer en krijg grip op nieuwe klantbehoeften.

Zoek je een gefundeerd en trendgericht antwoord op hoe je meer klantgericht met jouw medewerkers je bedrijfsdoelstellingen kan behalen? Vraag dan om een vrijblijvend gesprek.

Starterssalon

Wil je als (pre-)starter nuttig advies, netwerken en andere beginnende ondernemers ontmoeten, kom dan de tweede en vierde dinsdagnamiddag van de maand - tot einde mei 2018 - naar het Starterssalon te Gent. StrinnLab is er maandelijks aanwezig als expert. Lees alvast ons interview (januari 2018) met Startersfabriek.

Wil jij meer weten over onze workshop business modelling?

Contacteer ons